Omdömen

Tyck till om oss på vården.se!

Vi vill ständigt förbättra oss och vill att du som kund/patient ska vara nöjd med ditt besök på Optimal Fysik. Tyck gärna till om oss på länken nedan, så vet vi vad vi gör bra och vad vi ska bli bättre på!

När jag var runt 20 år spelade jag badminton på heltid i Malaysia, det var hård träning sex timmar per dag, sju dagar i veckan. Jag har spelat för juniorlandslaget under hela min ungdom utan några skador men efter ett års träning i Malaysia skadade jag min höft under träning, detta var min första idrottsskada och jag trodde att skadans orsak var otur.
Jag fick avbryta min träning för att försöka bli frisk hemma i Sverige. Jag fortsatte spela badminton på elitnivå hemma i Sverige men blev hela tiden hämmad av min skada. Jag försökte få hjälp på alla håll, gick till naprapater, sjukgymnaster, tog röntgen, osteopater etc etc. Jag lade över 100 000 kr i rehab men ingenting hjälpte.

För ca tre år sen blev jag rekommenderar att gå till Optimal Fysik för att kolla min höft. Jag hade inte några stora förhoppningar eftersom ingenting hade hjälpt tidigare. Jag började få behandlingar hos Christer och samtidigt gjorde Optimal Fysik grundläggande tester för se om min kropp var snedbalanserad och om jag klarade att göra basövningar som människokroppen ska klara av.

I en badmintonmatch gör man ca 300 utfall på högerbenen och detta visade också de funktionella testerna. Jag var snedbalanserad och många av basövningarna, som att sitta i huk, var helt borta.

Efter några månader av naprapatbehandlingar och korrektiv träning började min höft för första gången på 10 år att kännas bättre, och jag kunde genomföra en badmintonträning utan att känna strålande smärta i hela högerbenet. Ungefär ett år tog det att få min kropp tillbaka till en nivå där jag kunde köra hård träning igen utan att bli skadad. För det finns inget som hämmar utvecklingen så mycket som att vara skadad varje gång man försöker pressa sig.

Nu har jag gått tre år på Optimal Fysik och de två senaste åren har jag gått från att köra rehabträning till att köra prestationsfokuserad träning. Jag har kört performanceträning tidigare i mitt liv (Bosön etc), men resultaten går inte att jämföra med de jag fått här. När jag kom hit kunde jag inte göra ett utfall med kroppsvikt utan smärta. Idag kör jag utfall med 100 kg och min knäböj har gått från 80 kg med smärta till 145 kg i bra form utan smärta.

Under mina 3 år hos optimal fysik har jag gått från att vara en skadad idrottsman utan hopp till att vara i mitt livs bästa form. Jag är starkare, snabbare, smidigare och mer explosiv.

Jag har också fått hjälp med min kost från deras kostrådgivare, vilket har lett till att jag återhämtar mig bättre, sover bättre och kan ta tillvara på träningen bättre än förut.

Jag kan inte tacka Optimal Fysik nog för den hjälp jag fått här.
— Tobias Kruseborn
Vill tacka dig och hela Optimal Fysik för det fantastiska arbete ni gör, den värme ni sprider, helt underbart! Efter att ha gått hos dig några månader har jag nu kommit i balans i livet, ditt arbete med min kost, sömn, andning mm. D v s du/ni har fått mig på banan igen. Jag sover numera hela nätterna mot tidigare ca 4 timmar per natt, jag äter bra o näringsriktig mat, de tester vi gjort o den förändring jag påbörjat vad gäller kosten har givit mig ny energi, lugnare mage och ett behagligare liv.

Känner att min resa har bara börjat, ett stort TACK till er alla!
— Mia Rispling

Joakim Nordström, Hockeyspelare, Chicaco Black Hawks